Crema de zahar ars

Ingrediente:
– 6 oua
– 200 gr de zahar
– 1 litru de lapte
– zahar vanilat

Mod de preparare:
Se topeste zaharul intr-o cratita, se ia apoi o alta cratita in care vom prepara crema de zahar ars si peretii ei se tapeaza cu zaharul topit astfel incat zaharul sa acopere uniform peretii cratitei. Se lasa apoi cratita sa se raceasca. Se pune laptele la incalzit la foc mic. Se bat ouale spuma impreuna cu zaharul vanilat. Sepune cuptorul la incalzit. Cand a fiert laptele se iau ouale batute spuma si se amesteca cu laptele cald. Se pune amestecul rezultat astfel peste zaharul topit in cratita. Se ia acum cratita cu zaharul topit si cu amestecul si se pune intr-o alta cratita mai mare care sa o cuprinda in care se pune apa si se pun cele doua cratite in cuptor. Se tine la cuptor pana atunci cand incepe sa prinda compozitia o culoare maronie. Se scoate de la cuptor si se lasa apoi la racit. Se serveste rece de la frigider.
Crema de zahar ars se poate orna si cu frisca, dupa preferinta.

Nota:
La inceput pare complicat, insa in momentul in care va veti apuca de gatit aceasta crema va veti da seama ca este unul dintre deserturile cele mai usor de preparat.
Serviti-o rece…daca nu aveti rabdare, s-ar putea sa va treziti cu o crema de zahar ars foarte buna si cu o indigetie de toata frumusetea…

 

2 comentarii


  1. buna! am si eu o intrebare: se poate face crema de zahar ars fara lapte?


  2. Buna, cred ca se poate, insa eu nu am incercat 🙂

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea