Decorează-ţi casa de Paşti

Sărbătoarea de Paşte are o semnificaţie deosebită, fiind aşteptată cu mult drag de copii, dar şi de adulţi. Pe lângă tradiţionalele ocupaţii de curăţenie, cumpărături, meniuri speciale şi cadouri de la Iepuraş, nu mai puţin importantă este şi decorarea casei în spiritul acestei splendide sărbători. Vă oferim câteva idei care vă vor ajuta să creaţi în locuinţa dvs. o atmosferă caracteristică sărbătorilor pascale. Pentru aceasta veţi avea nevoie de câteva flori şi rămurele, de ouă colorate şi, bineînţeles, de cât mai multă imaginaţie.

Ghivece colorateUn simplu raft din bucătărie sau de pe balcon poate fi transformat într-o mică grădină de sărbătoare. Alegeţi pentru florile pe care tocmai le-aţi scos la soare nişte ghivece cât mai colorate, deşi puteţi folosi şi ghivece de aceleaşi nuanţe. Păhărelele pentru ouăle de Paşti vor fi şi ele din ceramică sau din lemn vopsit.

CuiburiOuăle stau cel mai bine în cuibuşoarele lor, aşa că pregătiţi-le câte un culcuş. Pe un panou din carton colorat sau învelit în pânză, agăţat sau lipit de perete, se pot atârna coşuleţe. Acestea se confecţionează din sârmă şi sunt prevăzute cu un suport de care pot fi agăţate, în rând, cu ajutorul unor cuişoare cât mai subţirele. În fiecare coşuleţ se pun câteva rămurele de flori artificiale, care să amintească de primăvară şi… sărbătoarea intră în casele dvs.! Pentru mai mult efect, ouăle se colorează în tonuri pastelate şi, cu ajutorul unei pensule, se dau cu lac incolor.

CoroniţăDin ramuri mlădioase de salcie (sau un alt copac din grădină) faceţi o coroniţă simplă şi naturală. O puteţi agăţa afară sau în casă, de uşă sau de mânerul de la geam. Câteva flori frumos colorate vor conferi prospeţime compoziţiei florale.

Panseluţe

Aceste flori anunţă venirea sărbătorilor şi a timpului frumos. Vasul în care sunt plantate, îl puteţi ascunde într-un coşuleţ de rafie sau de răchită pe care îl găsiţi în orice piaţă. Dacă panseluţele sunt de diferite culori, cu atât mai bine. O răţuşcă sau un pui de ceramică, aşezate lângă ansamblu, vor finisa compoziţia. În dimineaţa de Paşti, lângă coşuleţul cu panseluţe puteţi aşeza câteva ouă frumos colorate şi lăcuite. Decorul natural va conferi locuinţei dvs. o atmosferă inedită.

Pomul de PaştiIdeea de a agăţa în ramurile unui pomuleţ nişte ouă multicolore este mai mult decât originală. Chiar dacă veţi folosi o găleată în loc de ghiveci, va fi cu atât mai distractiv. O panglică colorată şi nişte flori plantate la baza copacului vă vor crea o dispoziţie minunată în dimineaţa de Paşti.

Daţi frâu liber imaginaţiei!Nu vă temeţi să improvizaţi. Cu ajutorul imaginaţiei puteţi inventa şi alte aranjamente care să vă facă să trăiţi intens bucuria sărbătorilor pascale – cu atât mai intens, cu cât autorul noilor idei veţi fi chiar dvs.
Sărbători fericite!

Elena Sărăteanu

Sursa: Timpul Suplimentul Femeia 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
Ruladă cu miere
 
Supă cremă de urzici cu crutoane
 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: 10 martie 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: 6 martie 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: 6 martie 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: 6 martie 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea