Parjoale moldovenesti

Ingrediente:

– 500 gr carne de vita+porc
– 150 gr paine alba
– 2 oua
-1 morcov
– 50 gr ceapa
– 2 catei de usturoi
– 1/2 leg patrunjel
– 1/2 leg marar
– sare, piper
– ulei ptr prajit
– 50 gr faina

Mod de preparare:
Carnea tocata se amesteca cu ceapa, morcovul, usturoiul si verdeata maruntite fin si calite putin, se mai adauga paine inmuiata in apa si stoarsa foarte bine, piper, sare, si ouale. Compozitia astfel obtinuta se portioneaza si se modeleaza in forme alungite (forma frunzei de visin). Acestea se trec apoi prin faina si se prajesc in ulei incins pe ambele parti pana se rumenesc. Cand se scot din tigaie se aseaza in prima faza pe servetele de hartie ptr. a scapa de surplus-ul de ulei.
Parjoalele se pot servi ca aperitiv sau la diferite garnituri.

Nota:
Daca vreti ca ce ati gatit sa aiba succes maxim nu uitati muraturile de pe masa…
Aceasta reteta se pare ca face parte din categoria retetelor traditionale romanesti.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere


 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane


 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014


Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea