Salata de boeuf

Ingrediente:

– 250 g rasol de vaca
– 5 cartofi
– 3 morcovi
– 1 radacina de patrunjel
– 1 telina mica
– 150 g mazare
– 5 castraveciori murati
– 1 gogosar acru
– 200 g maioneza
– frunze de patrunjel verde
– sare si piper dupa gust
– maioneza (de casa)

Mod de preparare:
Carnea se pune la fiert impreuna cu morcovii, telina, patrunjelul, cartofii in coaja (bine spalati) si mazarea separat (in cazul in care nu foloditi mazare din conserva). Cand s-au fiert se curata cartofii de coaja, se taie cubulete, se taie pe rand cubulete si celelalte legume precum si carnea si muraturile. Se pune totul intr-un vas, se amesteca, se adauga si mazarea, sarea, piperul si o parte din maioneza. Se aranjeaza totul pe un platou, se da forma cu cutitul si se acopera cu restul de maioneza. Se ormeaza cu felii de ou, masline, patrunjel verde si gogosar rosu.

Nota:
Cred ca nu exista in casele romanesti sarbatoare romaneasca de toamna-iarna-primavara fara rotunjita salata de boeuf, frumos colorata si pe dinauntru si pe dinafara, ornata cu gogosari rosii si maslinute,asa cum se cuvine.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea