Mâncaţi fructe dimineaţa!

Că nu ştim să mâncăm sănătos o ştim cu toţii însă acest lucru reiese şi din statistici şi îl relatează foarte mulţi specialişti în nutriţie. Foarte puţini oameni, mănâncă cel puţin un fruct pe zi şi aceasta fie din lipsa banilor, fie din comoditate. Peste tot se scrie şi se vorbeşte, ca cele mai importante vitamine le iei din fructe, însă nu le iei oricum, ci ţinând cont de ceasul biologic.

Fructele se mănâncă dimineaţa, îinainte de micul dejun, adică pe stomacul gol, deoarece, atunci organismul asimilează vitaminele. Într-un bol puteţi să tăiaţi cel puţin 2-3 fructe, pentru că fiecare va aduce un aport de vitamine necesare corpului nostru. Nu se mănâncă în timpul zilei, sau seara, deoarece produc aciditate gastricăa, iar intestinul, obosit din cauza mâncărurilor digerate foarte greu, nu mai asimileaza cum trebuie vitaminele.

Acestea sunt sfaturile medicilor din întreaga lume, aşa că ţineţi cont de ele pentru a duce o viaţă cât mai sănătoasă!

Mai jos va voi expune vitaminele conţinute de cele mai uzuale fructe :

BANANA – contine potasiu si o combinatie de vitamina A, B, B6, C si E, calciu, magneziu, zinc si fier ;

GRAPEFRUIT – contine calciu, fosfor, fier, vitamina C si o cantitate mare de zahar, fiind indicata celor care sufera de diabet;

PORTOCALA – contine necesarul zilnic de vitamina C, vitamina B, potasiu si magneziu ;

MARUL – contine pectina: cea mai importanta substanta activa, fiind un tip de zahar folosit la medicamente, la gelatina alimentara; vitamina C si magneziu ;

KIWI – bogat in vitamina C, magneziu, potasiu, fier, calciu, vitamina E, B6, crom. Contine cea mai importanta substanta in prevenirea cancerului si a bolilor de inima – luteina.

NUCA – miezul este bogat in saruri de potasiu, cupru, zinc, in fosfor, fier, precum si in vitaminele A, B si C, si contine ulei, care presat la rece este indicat pentru prevenirea caderii parului, varice, mastoza si rani cronice.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea