Ciocolată caldă cu migdale

Ingrediente:
– 2 linguri cacao
– 2 linguri sirop de artar sau zahar
– 360 ml lapte de soia
– 20 g ciocolata 99% cacao
– scortisoara pudra /esenta de vanilie, rom sau migdale
– 100 gr migdale

Mod de preparare:
Intr-o craticioara se amesteca pudra de cacao cu siropul, se adauga laptele putin cate putin amestecand continuu, apoi ciocolata topita. Se pune pe foc si se tine, amestecand usor, pana se infierbanta laptele si se topeste ciocolata. Se inchide focul, se adauga aroma preferata si se toarna in cesti…In fiecare ceasca se adauga migdale macinate pentru a spori savoarea ciocolatei.

Nota:
Nu numai ca previn diabetul, dar migdalele ajuta si la vindecarea acestuia, a aratat un studiu recent realizat in SUA. Cercetatorii de la Universitatea New Jersey au descoperit ca migdalele pot ajuta la tratarea diabetului de tip 2, care se intalneste in 90 – 95% din totalul cazurilor de diabet. In plus, migdalele previn si bolile de inima.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea