Ciocolată caldă cu migdale
Ingrediente:
– 2 linguri cacao
– 2 linguri sirop de artar sau zahar
– 360 ml lapte de soia
– 20 g ciocolata 99% cacao
– scortisoara pudra /esenta de vanilie, rom sau migdale
– 100 gr migdale
Mod de preparare:
Intr-o craticioara se amesteca pudra de cacao cu siropul, se adauga laptele putin cate putin amestecand continuu, apoi ciocolata topita. Se pune pe foc si se tine, amestecand usor, pana se infierbanta laptele si se topeste ciocolata. Se inchide focul, se adauga aroma preferata si se toarna in cesti…In fiecare ceasca se adauga migdale macinate pentru a spori savoarea ciocolatei.
Nota:
Nu numai ca previn diabetul, dar migdalele ajuta si la vindecarea acestuia, a aratat un studiu recent realizat in SUA. Cercetatorii de la Universitatea New Jersey au descoperit ca migdalele pot ajuta la tratarea diabetului de tip 2, care se intalneste in 90 – 95% din totalul cazurilor de diabet. In plus, migdalele previn si bolile de inima.