„Dieta curată”

Mai nou toată lumea vorbeşte despre diete,d r. Alejandro Junger, un cardiologist din New York, a vorbit despre o „dietă curată”, care este de fapt un plan de 21 de zile, care detoxifiaza organismul. Programul este dezvoltat pentru a trata: iritabilitatea, alergiile, durerile de cap, depresia, oboseala, greutatea în plus şi insomnia.

Cura ajută organismul să se vindece singur, prin diverse metode:

– reduce încărcarea sistemului digestiv;

– protejează de toxine;

– oferă nutrienţi detoxifianţi ficatului

Pentru fiecare zi din cele 21 ale dietei curate vei servi o masă lichidă la micul dejun, o masă solidăa la prânz şi o masă lichidă la cină.

Cei trei paşi din dieta curată sunt:

1. Elimină toxinele

– evită mâncarea procesară

– cumpară alimente organice când ai ocazia

– elimină bacteriile daunătoare din sistemul digestiv

2. Reânvie ccea ce lipseste

– consumă alimente bogate în nutrienţi (legume, fructe, nuci, seminţe)

– ia suplimente alimentare

– stai la soare timp de 15 minute în fiecare zi pentru a asigura un nivel bun de vitamina D, benefică pentru oase şi depresie

3. Revigorează-ţi viaţa

– creează obiceiuri „detoxifiante”: saună, masaj şi exfoliere

– meditează, chiar şi pentru cinci minute în fiecare zi

– gaseşte metoda potrivită de curăţare a colonului

Alimente recomandate în dieta curată

Mango, ananas, zmeură, mure, afine,mere, pepene roşu, salată, zucchini, castravete, morcov, dovleac, broccoli, sparanghel, lapte de orez, lapte de migdale, orez brun, mei, pastăi, leguminoase, miez de nucă, uleiuri presate la rece, peşte, miel, raţă, pui, curcan, condimente, ceai verde.

Plan de alimentaţie pentru o zi (model):

Mic dejun

– ananas şi fresh de fructe

Gustare de dimineaţă

– migdale

Prânz

– somon şi salată de sparanghel cu pesto

Gustare de prânz

– afine, zmeură şi castravete

Cina

– mâncare de dovleac

Va trebui totuşi să ţineţi cont de preferinţele personale şi să ştiţi foarte bine ceea ce acceptă uşor organismul vostru. Încercaţi să vă faceţi propriul program ţinând cont de aceste mici reguli.

M.T.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea