E weekend, e timpul pentru „frigărui de pui”

Ingrediente:

– 500 gr piept de pui dezosat
– 2 rosii
– 2 ardei grasi verzi
– 2 ardei grasi rosii
– 2 cepe
– condimente pentru friptura

Mod de preparare:
Pieptul de pui se spala, se usuca si se taie bucati subtiri si cat mai patrate. Se condimenteaza si se lasa la rece. Rosiile se spala si se taie rondele suficient de groase, astfel incat sa nu se rupa cand se frig. Ardeii grasi se spala, se curata si se taie felii patrate. Ceapa se curata, se spala si se taie rondele. Betele de bambus se umezesc, pentru a nu se arde pe gratar.Bucatile de piept de pui si legumele taiate se pun alternativ pe betele de bambus, apoi se frig pe gratarul incins, uns cu grasime.
Se servesc calde, cu garnitura de orez…asta in cazul in care nu le mancacti pur si simplu la iarba verde…

Nota:
Frigaruile se pot face si din carnita de porc sau chiar de miel si cu legume diferite…
Cu siguranta pe caldura asta va pregatiti de weekend si de iarba verde…frigaruile pot face parte din meniu fiind foarte gustoase atunci cand au gust de fum si sunt rapid de pregatit.
Se spune ca frigaruile sunt cu specific romanesc si constau in alternarea bucatilor de carne si a legumelor si prajit pe un bat, asemeni kebabului.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea