Clatite cu branza dulce si smantana la cuptor

Ingrediente:
pentru clatite:
– 2 oua
– 100 ml ulei
– 400 gr faina
– un strop de sare
– 700 ml apa minerala.
pentru umplutura :
-500 gr brinza de vaca
– 300 ml smintina
– 2 oua
– 50 g stafide (optional)
– coaja rasa de la o lamiie
– 1 plic zahar vanilat si zahar tos dupa gust

Mod de preparare:
Clatitele le veti face dupa metoda obisnuita. Intre timp se prepara crema de brinza la care adaugam si stafidele ce au fost inmuiate in prealabil in apa sau rom. Branza de vaca, galbenusele de oua, lamaia si zaharul se amesteca bine pana cand aveti o crema si apoi cu lingura punem din compozitie pe clatita, o rulam cu crema si o punem intr-un vas Yena uns cu unt. Dupa ce am aranjat asa primul rind adaugam peste el smintina. Rulam apoi clatitele pentru cel de-al doilea rind pe care le asezam invers decit primele. Dupa ce am terminat si rindul acesta adaugam smintina. Veti face atatea randuri cate clatite aveti. Dupa ce am terminat de aranjat clatitele le introducem in cuptorul preincalzit. Le lasam acolo pina cind prind o crusta frumoasa deasupra.
Se pot servi atat reci cat si calde.

Nota:
Ce este mai usor de gatit cand ai pofta de ceva dulce decat o portie de clatite…asta ca sa nu mai punem ca se pot manca cu orice, de la gem si crema de ciocolata pana la spanac, ciuperci, sunca si cascaval….depinde de poftele voastre…

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea