Rasol de porc la tavă

Ingrediente:
– 6 bucati rasol de porc (in functie de numarul de portii dorite)
– 50 ml. ulei de masline
– 2 rosii
– 1 ardei gras verde
– 2 buc. ceapa rosie
– 2 buc. usturoi verde
– sare, piper, cimbru
– marar, patrunjel, coriandru verde

Mod de preparare:
Bucatile de rasol se spala, se dau bine cu sare, piper si cimbru apoi se pun intr-o tava, peste se toarna uleiul si o cana de apa. Se introduce tava in cuptorul incins in prealabil. Ceapa se taie pestisori, rosiile felii si ardeiul cubulete. Intr-o tigaie in care s-a pus o lingura de ulei se pune ceapa la calit pana cand se face aurie, peste se toarna ardeiul si rosiile amestecandu-se incontinuu pentru a nu se prinde. Cand s-au dinstuit toate se adauga si usturoiul verde tocat lasandu-se pe foc inca vreo 2 minute. Dupa ce apa din tava s-a evaporat si rasolul a inceput sa se inmoaie (adica la aproximativ 40 de minute de cand s-a introdus in cuptor) se toarna peste amestecul de legume dinstuite si o cana de apa. Se lasa iarasi la cuptor aproximativ o ora pana cand apa s-a evaporat si carnita a prins gustul legumelor. Se toaca verdeturile si se presara peste rasol-ul din tava stingandu-se focul si lasand tava la cald inca 15 minute.
Pentru amatori in loc de a doua cana de apa se poate adauga un pahar de vin rosu sau bere neagra.
Se serveste cu orez, piure sau cartofi natur.

Nota:
La carnea de porc se recomanda consumarea vinului rosu demisec…aveti grija doar la cantitate :)))

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere


 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane


 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014


Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea