Ciocolată de casă

Ingrediente:
– 250 gr. lapte praf
– 150 gr. unt (nesarat)
– 150 gr. cacao brun
– 400 gr. zahar
-150 ml. apa
– 3 pliculete vanilie
– nuca sau alune maruntite (optional)

Mod de preparare:
Intr-un bol mare se pun laptele praf si unt-ul amestecandu-se pana cand se omogenizeaza apoi se amesteca si praful de cacao continuandu-se omogenizarea.Intr-o oala se pune pe cuptor zaharul, zaharul vanilat amestecat cu apa pana cand se transforma in sirop (se amesteca incontinuu ptr. a nu se prinde). Cand zaharul s-a transformat in sirop se toarna in bol peste compozitia de lapte praf si se amesteca rapid pana nu se intareste. Se omogenizeaza foarte bine compozitia si apoi se toarna intr-o tava tapetata cu unt punandu-se apoi la racit. Dupa cateva ore de stat la rece veti taia bucatele si garantat veti avea o ciocolata de casa delicioasa.
Cand se amesteca toata compozitia se pot adauga alunele maruntite sau nuca (in functie de preferinte).

Nota:
Cu siguranta bunica fiecaruia la tara obisnuia sa faca ciocolata de casa ptr. nepoti cand veneau in vacanta…mie insa mi-a ramas intiparit in minte si gustul ciocolatei de casa pe care o gaseai in cofetariile comuniste alaturi de prajitura „banana” si de celebra „savarina”…

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea