Cum tratăm alergiile de primăvară

Se stie ca primavara este anotimpul alergiilor. Cele mai intalnite sunt cele de la polen si praf. O criza alergica se manifesta de regula prin stranut, mancarimi de piele, insotite de urticarie, ochi inlacrimati, nas infundat. Aceste alergii pot fi tratate si acasa pe cai si cu produse naturale pe care le avem cu totii in bucatarie.

Iata cateva ceaiuri pentru rinita alergica.

– Infuzie de anghinare – se beau trei cani pe zi cu o jumatate de ora inainte de masa.
– Infuzie din muguri de brad – se folosesc muguri verzi sau conuri tinere maruntite. Se beau 2-3 cani pe zi si se fac si inhalatii foarte eficiente pentru descongestionarea cailor nazale.
– Infuzie din radacina de brusture – se beau 2 cani pe zi. Datorita rolului antibiotic este buna sa se foloseasca si pentru inhalatii ori sa se puna pe gat comprese calde cu infuzie.
– Infuzie de coada soricelului – se beau 2-3 cani pe zi, dar se poate folosi si pentru inhalatii deoarece descongestioneaza caile respiratorii.
– Infuzie de levantica – se beau 2 cani pe zi. Uleiul de levantica este bun pentru stoparea unei crize alergice provocate de polen, daca se pun cateva picaturi pe o batista si se inspira puternic.
– Infuzie de salvie – Datorita uleiurilor esentiale volatile pe care le contine, este recomandata mai ales in cazul rinitei alergice sau astmului bronsic pentru inhalatii. Se consuma 3 cani de ceai pe zi. Diminueaza secretiile cailor respiratorii si le descongestioneaza, usurand respiratia.
– Infuzie de trei frati patati – aceasta planta este recunoscuta drept unul dintre cei mai buni antialergici naturali. Se prepara din ea o infuzie din care se iau 1-2 linguri o data la trei ore.

In afara regimului alimentar care trebuie respectat in cazul urticariei, putem folosi si remedii naturiste pentru calmarea mancarimii si vindecarea rapida a eruptiei cutanate. Dintre acestea fac parte:
– Infuzia de menta – se beau 2-3 cani pe zi, insa se poate folosi si pentru bai avand proprietatea de a calma mancarimile.
– Tinctura din radacina de brusture – se iau cate 10 picaturi, de trei ori pe zi.
– Decoct din scoarta de ulm – se bea cate o cana de preparat de 2-3 ori pe zi.
– Tinctura din radacina de valeriana – se iau cate 10 picaturi, de 3 ori pe zi, mai ales cand crizele de mancarime devin acute.
– Comprese cu otet de mere – calmeaza mancarimea.
– Infuzie concentrata din musetel si galbenele – se pune in apa de baie. Ambele plante sunt bune pentru calmarea pruritului.
Regimul alimentar pentru urticarie nu trebuie sa includa oua, carne, lapte si branzeturi, cafea, alcool si dulciuri. Trebuie sa se consume fructe proaspete, legume, sucuri naturale, branza de vaci, iaurt, paine graham. Ideal este sa se faca o cura cu grau incoltit care sa ajute la detoxifierea organismului. Regimul trebuie tinut 7-10 zile.

Atunci cand nasul iti este infundat si nu vrei sa folosesti picaturi din farmacie datorita dependentei pe care o provoaca, iata ce inlocuitori naturali ai la dispozitie: tinctura de salvie, sucul de lamaie, uleiul din muguri de brad sau decoctul de ciubotica cucului. Toate acestea sunt dezinfectante si ajuta la recapatarea unei respiratii normale in cazul unei crize alergice.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea