Infuzie de ceai verde

Am auzit deja ca trebuie sa bem ceai verde pentru a ne accelera metabolismul si pentru a accelera procesul de slabire. Ceaiul verde este cunoscut pentru actiunea sa diuretica si antioxidanta si pentru accelerarea metabolismului.

Originar din Asia, ceaiul verde este deja cunoscut in intreaga lume pentru proprietatile sale diuretice, antioxidante si pentru continutul crescut de vitamine. Este deja folosit cu succes in numeroase regimuri si diete si numeroase creme de fata impotriva imbatranirii il au printre ingrediente. Anumiti specialisti sustin ca ceaiul verde reduce riscul cancerului, in special pe cel al cancerului de stomac si colon. Proprietati Ceaiul verde se prepara diferit de celelalte ceaiuri, ale caror frunze sunt lasate sa fermenteze. Dupa culegere, frunzele de ceai verde sunt uscate imediat, obtinandu-se astfel un continut mai scazut de teina. Prin urmare, datorita continutului sau scazut de teina, ceaiul verde este mult mai putin excitant decat ceaiul negru. O alta consecinta a uscarii frunzelor de ceai culese, este faptul ca ceaiul verde are un continut ridicat de vitamine. Ceaiul verde contine in abundenta vitaminele A, B, E, C, precum si minerale ca fier, calciu, fosfor si potasiu.

 

2 comentarii

  1. Mihaela says:

    Ceaiul verde se prepara cu apa fierbinte la temperatura de 80C. De fapt, ceaiul verde trebuie spalat, pentru a i se deschida aromele. Se toarna peste el prima apa, pentru cateva secunde, dupa care se scurge. Imediat turnati apa din nou, pentru vreo 4-5 minute. Un ceai de calitate se poate folosi de pana la 5 ori. Dar sa nu se lase frunzele fara apa, ca se oxideaza. Ceaiul verde nu se bea cu lamaie.

  2. Mihaela says:

    80 grade C am vrut sa scriu :)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere


 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane


 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014


Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea