Pui cu orez si legume

Ingrediente:
– 1 piept de pui
– 2 buc ardei gras
– 4 rosii
– 2 catei de usturoi
– 2 buc ceapa verde
– 1 cutie ciuperci
– 1 ceasca orez brun
– jumatate de lamaie
– sare, piper
– 1 legatura patrunjel
– 5 linguri ulei de masline

Mod de preparare:
Se spala pieptul de pui, se sterge cu un servetel, se taie cubulete (nu foarte mici), se sareaza si se pipareaza. Se pune uleiul la incins si apoi se pun bucatile de pui. Intre timp se taie ceapa verde marunt, ardeiul se taie cubulete si rosiile se dau pe razatoare pentru a obtine suc de rosii proaspat. Cand s-a rumenit carnea se scoate si se pune in uleiul ramas ceapa la calit. cand a prins putina culoare se pune peste si ardeiul amestecandu-se sa nu se prinda. Cand s-au calit putin impreuna se pun ciupercile si se lasa 2, 3 minute apoi se adauga peste, sucul de rosii. Dupa cateva minute se adauga carnea, usturoiul tocat, patrunjelul tocat si o ceasca de apa. Se mai lasa aproximativ 5 minute si apoi se pune orezul. Mancarea ramane pe foccateva minute pana cand se ingroasa sosul si orezul s-a umflat…gata, opriti focul puneti sare si piper dupa gust si stoarceti lamaia…puneti peste un capac si lasati mancarea sa stea inca 15 minute apoi strigati adunarea la masa…pofta buna!

Nota:
Ardeii sunt bogati in vitamina C si bioflavonoide. Ardeii rosii contin mai mult betacaroten decat cei verzi sau galbeni, iar cei iuti contin o substanta numita „capsacin” – un antiinflamator natural, folositor in tratamentul artritelor. Vitamina C ce se gaseste in ardeiul gras activeaza circulatia si contribuie la scaderea tensiunii arteriale. Prin continutul de luteina, ardeiul gras ajuta la mentinerea sanatatii ochilor pana la varste inaintate. Ardeiul rosu este benefic in combaterea cancerului si a bolilor de inima. Unii cercetatori cred ca o jumatate de ardei rosu aduce un aport de vitamina C de doua ori mai mare decat doza zilnica recomandata.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea