Sufleu de conopidă la cuptor

Ingrediente:

– 1 conopida mare
– sare, piper
– 1 ceapa (de preferat rosie)
– 4 linguri unt
– 2 linguri faina
– 250 ml supa
– 250 ml lapte
– 1 foaie de dafin – nucsoara rasa
– 50 ml smantana
– 1 lingurita suc de lamaie
– 150 g branza rasa
– 4 linguri pesmet

Mod de preparare:
Se incepe cu pregatirea conopidei, aceasta se desparte in buchetele, se fierbe aproximativo 6 minute in apa cu sare, apoi se lasa la scurs. Pregatiti ceapa, taiati-o cubulete apoi caliti-o in 2 linguri de ulei, adaugati si faina si continuati sa amestecati pana si ceapa si faina s-au rumenit putin apoi stingeti cu laptele si supa adaugand si foaia de dafin, amestecati si lasati aproximativ 20 de minute sa fiarma. Condimentati cu sare, piper si nucsoara. Cand a fiert indepartati foaia de dafin, incorporati smantana, sucul de lamaie si 100 gr. de branza rasa. Intre timp incingeti cuptorul la 250ºC. Asezati conopida in oala iena si turnati sosul preparat. Presarati sufleul cu pesmet, 50 gr de branza si restul de unt, apoi coaceti-l 5-10 minute pana cand se rumeneste.

Nota:
Conopida este o leguma foarte buna care contine o cantitate foarte mare de vitamina C, aceasta se poate consuma atat gatita cat si cruda sau murata. Se stie ca vitaminele si mineralele conopidei au proprietati anticancerigene si ajuta la detoxifierea organismului.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere


 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane


 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014


Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea