Cura de sucuri naturale

Dacă te gândeşti să ţii o cură de slăbire, detoxifiere sau pur şi simplu o cură de sănătate ar trebui să ştii ca, curele cu sucuri proaspete de fructe sau legume sunt recomandate pentru ca reprezinta o sursa importanta de vitamine minerale si zaharuri (glucoza, levuloza si fructoza), usor asimilabile.

Uite câteva idei de sucuri naturale din fructe si legume impreuna cu beneficiile acestora pentru sanatate.

Sucul de morcovi, se bea in cantitati de 200 ml pe zi, dimineata pe stomacul gol, timp de 3 saptamani, dupa care se face o pauza de 7 zile. Este izvorul cel mai bogat in vitamina A usor asimilabila si contine cantitati insemnate de vitamina B2, C, E, D, F, si de minerale, K, Na, Ca, Mg, Fe.

Stimuleaza pofta de mancare si ajuta digestia, cicatrizeaza formatiunile ulceroase gastro-intestinale, inhiba dezvoltarea tumorilor canceroase, fiind de asemenea de un pretios ajutor in mentinerea structurii osoase a dintilor. Femeile insarcinate ar trebui sa bea mult suc de morcovi in ultimele luni de sarcina. De asemenea este indicat in bolile hepato-biliare si cele dermatologice.

Sucul de sfecla, este foarte indicat in refacerea globulelor rosii si a sangelui in general. Baut dintrodata in cantitati mari, nediluat, da greata si ameteala din pricina efectului intens purificator. De aceea, se va creste gradat cantitatea de suc in functie de toleranta individuala, pana la 2 pahare pe zi.

La menopauza, are un efect mai durabil si mai eficient decat hormonii sintetici. Raportul dintre Ca si Na ajuta la mentinerea calciului in forma solubila, astfel incat acesta nu va forma depozite in vasele sanguine. Este indicat in anemie, tuberculoza, guta, demineralizare.

Sucul de papadie, este un tonic pretios, ajuta la detoxifierea ficatului si a rinichilor, este util in curele contra obezitatii, este un bun tonic nervos datorita magneziului pe care-l contine si fortifica oasele.

Sucul de castravete, este cunoscut ca fiind un bun diuretic. In combinatie cu sucul de morcovi, ajuta la eliminarea acidului uric din organism, de asemenea aceasta combinatie ajuta la prevenirea caderii parului, a craparii unghiilor, a afectiunilor dintilor si gingiilor.

Sucul de patrunjel, amestecat cu suc de morcovi sau telina, laptuca si spanac, ajuta la reglarea functiei suprarenalei si tiroidei, la eliminarea calculilor renali si biliari, de asemenea e util in afectiuni ale ochilor ca: ulceratii corneene, cataracte, conjunctivite.

Sucul de afine este util in colite si in tratarea infectiilor urinare cronice.

Sucul de mere este indicat in boli reumatice, guta, constipatie si astenie.

Sucul de portocale este util in ateroscleroza, febra, convalescenta, si in perioada de crestere la copii.

Sucul de grapefruit este indicat in oboseala, anorexie, insuficienta hepatica, si in fragilitate vasculara.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea