Pulpe de pui la ceaun şi mămăligă la grătar

Ingrediente:

  • 6 copanele de pui
  • un ardei capia rosu mare,
  • 2 fire de ceapa verde,
  • o lingura de ulei de masline,
  • o lingurita de boia,
  • sare,
  • piper,
  • putin coriandru maruntit,
  • 50 ml vin,
  • o cana de apa

Mod de preparare:

Punem la calit rondelele de ceapa cu pulpele de pui, dupa cateva minute adaugam sare, piper si boia si stingem cu vinul. Adaugam rondelele de ardei rosu si pastram pentru final cozile de la ceapa verde. Adaugam si apa calda si lasam sa fiarba cu capac la foc mic. Dupa ce s-au facut pulpele si a scazut apa ramanad un sos bine legat adaugam cozile de ceapa verde taiate si le lasam un minut si punem coriandru maruntit. Cat timp fierb pulpele de pui ne ocupam de mamaliga. Faceti o mamaliga mai groasa in care la final adaugati o nuca de unt cu sare. Dupa aceea rasturnam mamaliga pe o farfurie si o aplatizam in asa fel incat sa avem un patrat mare de mamaliga gros de 3-4 cm. Lasam sa se raceasca si o taiem dupa dorinta.  Pregatim untul cu granule de sare. Intr-o tava de grill punem 2 felii generoase de unt si cand s-au topit adaugam bucatile de mamaliga si le lasam sa se rumeneasca bine.  Mamaliga asta este delicioasa…are o crusta crocanta mai sarata si un miez moale si aromat, merita sa o testati macar o data .  Dupa ce este gata mamaliga, o asezam pe o farfurie si o garnisim cu 2 pulpe si putin sos si gata masa. O salata de rosii proaspete si o felie de cas putin sarat va vor lasa ult timp cu gandul la mancare… :)

Nota:

Mamaliga la gratar poate fi delicioasa si repreyinta o garnitura pe masura pentru puiul la ceaun. Pentru cei care nu stiu sa faca mamaliga reteta e foarte simpla. Pentru o masura de malai grisat (ca sa scapi de probleme si asteptare) trebuie 2 1/2 masuri de apa. Apa cu sare se pune pe foc si in momentul in care fierbe se toarna malaiul incet incet amestecand ca sa nu faca cololoase. Se amesteca apoi 5-10 minute pe foc mic si gata.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere


 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane


 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014


Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea