Pulpe de pui cu fasole verde


Ingrediente:

- 8 pulpe de pui
– sare, piper
– 2 linguri ulei de masline
– 500 gr rosii
– 25 gr ceapa + usturoi (tocate marunt)
– 600 gr fasole verde
– 2 crengute rozmarin

Mod de preparare:
Se spala pulpele de pui, se usuca, se sareaza si se pipereaza si apoi se prajesc in uleiul incins circa 20 de minute. Rosiile oparite si curatate de pielita se taie cubulete. Se pun ceapa si usturoiul tocat in tigaie, se calesc putin impreuna cu puiul, dupa care se adauga si rosiile si se lasa sa fiarba incet – cu capac – inca aproximativ 20 de minute. Se curata fasolea, se spala, se rupe bucati, se fierbe 15 minute in apa cu sare si se lasa sa se scurga. Se scot din tigaie pulpele de pui, se pune apoi fasolea verde si rozmarinul (crengutele intregi) si se mai lasa putin sa fiarba cu rosiile si cu ceapa, se mai gusta o data de sare si piper, si scot apoi toate pe un platou si peste se pun pulpele de pui. Mancarea se serveste calda.

Nota:
Prezenta vitaminei K in fasolea verde o face foarte buna pentru mentinerea sanatatii oaselor. Consumul de fasole verde ajuta organismul in reducerea cantitatii de radicali liberi .Fiind bogat in potasiu, folate, magneziu si riboflavin, fasolea verde este buna pentru sanatate ajutand sistemul imunitar sa ramana permanent intr-o stare buna. Fasolea verde ajuta si la scaderea tensiunii arteriale crescute.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere


 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane


 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014


Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea