Pulpe de pui cu fasole verde
– sare, piper
– 2 linguri ulei de masline
– 500 gr rosii
– 25 gr ceapa + usturoi (tocate marunt)
– 600 gr fasole verde
– 2 crengute rozmarin
Mod de preparare:
Se spala pulpele de pui, se usuca, se sareaza si se pipereaza si apoi se prajesc in uleiul incins circa 20 de minute. Rosiile oparite si curatate de pielita se taie cubulete. Se pun ceapa si usturoiul tocat in tigaie, se calesc putin impreuna cu puiul, dupa care se adauga si rosiile si se lasa sa fiarba incet – cu capac – inca aproximativ 20 de minute. Se curata fasolea, se spala, se rupe bucati, se fierbe 15 minute in apa cu sare si se lasa sa se scurga. Se scot din tigaie pulpele de pui, se pune apoi fasolea verde si rozmarinul (crengutele intregi) si se mai lasa putin sa fiarba cu rosiile si cu ceapa, se mai gusta o data de sare si piper, si scot apoi toate pe un platou si peste se pun pulpele de pui. Mancarea se serveste calda.
Nota:
Prezenta vitaminei K in fasolea verde o face foarte buna pentru mentinerea sanatatii oaselor. Consumul de fasole verde ajuta organismul in reducerea cantitatii de radicali liberi .Fiind bogat in potasiu, folate, magneziu si riboflavin, fasolea verde este buna pentru sanatate ajutand sistemul imunitar sa ramana permanent intr-o stare buna. Fasolea verde ajuta si la scaderea tensiunii arteriale crescute.