Baked Mussels In Garlic Butter Sauce
Ingrediente:
– 1 kg mussels intregi (scoici) congelate
– unt cu usturoi:
– 100 gr unt nesarat
– 5 catei de usturoi tocat fin
– 1 legatura de patrunjel tocat
– sare si piper dupa gust
Se incalzeste cuptorul la o temperatura cat mai mare. Se bate untul impreuna cu usturoi, patrunjel, sare si piper cu lingura de lemn. Puneti scoicile intr-o tava si turnati peste amestecul de unt cu usturoi iar apoi bagati tava in cuptorul incalzit lasand la copt timp de 10 minute. Se aseaza scoicile pe o farfurie si peste se toarna sosul de unt ramas in tava. Serviti scoicile garnisite cu o felie de lamaie si o crenguta de patrunjel. Sa nu uitati painea proaspata pentru inmuiere in sosul obtinut.
Nota:
Denumirea comuna mussel este utilizat pentru membrii de mai multe familii de moluste sau de moluste bivalve. Oamenii au folosit ca aliment mussels de mii de ani. in zilele noastre, mussels sunt fructe de mare consumate in special in Belgia, Olanda, Turcia, India, Franta, etc.(denumit moules marinières), in Franta se consuma foarte mult cu garnitura de cartofi prajiti.