Cum să curăţaţi peştele

In faza de pregătire a mîncării, bătaie de cap dă gospodinelor şi curăţatul peştelui. Se ştie că în setul de cuţite al unei bucătării există şi cel pentru această operaţie. In cazul în care gospodina nu are un asemenea cuţit special, va putea folosi răzătoarea sau buretele de sîrmă. Cînd se curăţă de solzi, peştele se aşază pe o masă sau pe un fund de lemn. Se va prinde bine de coadă şi se vor răzui solzii spre cap. Apoi se va tăia coada.
Inceperea tranşării peştilor se va face prin scoaterea urechilor. Numai după aceste operaţii se va spinteca de-a lungul burţii, pentru a i se scoate măruntaiele. La tranşarea peştelui trebuie multă atenţie la pieliţa care căptuşeşte partea interioară a burţii. Aceasta se îndepărtează, căci dă amărăciune ciorbelor. Mai ales la crap. Acesta mai are în gîtlej un os în formă de dinte de cal care este bine să fie îndepărtat căci dă gust amar mîncării. Astfel, după ce s-au făcut aceste operaţii se spală peştele pe dinăuntru şi pe dinafară şi se lasă să se scurgă apoi pe un fund.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea