Limonadă cu mentă


Ingrediente:
– 3 lamai potrivite
– zahar dupa gust
– frunze proaspete de menta
– 1 l apa

Mod de preparare:
Menta se spala bine si se rup frunzulitele. Coditele se arunca. Lamaile se storc. Se pastreaza 2-3 felii pt decor. Intr-un pahar / cana mare se pune zaharul dupa gust, se adauga sucul de lamaie, menta si apa.Daca va place gustul puternic de menta pisati frunze proaspete de menta si amestecati cu sucul de lamaie. Se amesteca bine si se adauga gheata.
Racoritoare si delicioasa

Nota:
Printre alte beneficii ale mentei cercetatorii italieni au descoperit ca, in urma fierberii frunzelor de menta, se elibereaza peste 12 compusi chimici instabili volatili, care inhiba centrii agresivitatii. In felul acesta aroma mentei binedispune, calmeaza si invioreaza, fiind folosita in aromaterapie.

 

11 comentarii


  1. recunoaste…. ca ti-a placut la nebunie limo-menta…


  2. a fost racoritoare :))


  3. Cat mai multa lamaieeee sa fie.

  4. Name (obligatoriu)natalie says:

    lamaie sau lime? daca ar fi fost facuta din lamaie, culoarea ar trebui sa fie galbena. nu? 🙂


  5. de la Lime nu ar fi avut niciodata culoarea aceasta verde 🙂 sa nu uitam ca avem si menta pisata in aceste pahare 🙂


  6. 🙂 ah, da!

    as vrea sa inlocuiesc zaharul cu mierea. ce ziceti? 🙂


  7. se poate inlocui, insa mierea se topeste mai greu in apa rece 🙂


  8. hm…foarte bun site 🙂
    si reteta cu menta abia astept sa o incerc, si totusi p-u prima oara, cat zahar sa pun/pahar?
    Merci!
    dar la bahama mama imi arata eroare – page not found 🙁


  9. daca pui 6 lingurite pline o sa fie suficient 🙂 ma bucur ca iti place site-ul


  10. mmmmmmmm pare deliceos (inlove) mam idragostit de ea neam neam


  11. 🙂

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea