Ostropel de pui

Ingrediente:
– 1 pui
– 1 capatana usturoi (5-6 catei usturoi)
– 1 lingura faina
– 1 ceapa tocata marunt
– 100 gr unt (margarina)
– 1 lingurita boia dulce
– 150 ml vin alb
– 50 gr pasta de tomate
– sare, piper
– 1 lingurita zeama de lamaie

Mod de preparare:
Puiul se taie bucati potrivite, se condimenteaza si se inabuse in grasime. Se adauga ceapa si se lasa la inabusit 15 minute, se adauga apoi zeama de lamaie, dupa care se presara faina si se amesteca energic. Spre sfarsit se toarna vinul si restul materiilor prime, se completeaza cu putina apa si se fierbe aproximativ 20 de minute, amestecand din cand in cand sa nu se prinda.
Este delicios cu garnitura de cartofi piure.

Nota:
In loc de un pui intreg se pot gati aripioare sau pulpe de pui precum si bucati de carne de curcan.
In cazul in care vreti sa gatiti o mancare usoara, care sa satisfaca si cele mai pretentioase gusturi ati putea face o alegere potrivita cu ostropel-ul de pui.
In momentul in care stingeti aragazul si strecurati putina zeama de lamaie peste mancare apou lasati cateva minute capacul peste, gustul va fi desavarsit. Ptr. amatorii de ghimbir la final puteti sa radeti si putin ghimbir peste ostropel si dupa sa lasati cateva minute mancarea sa stea.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea