Ostropel de pui

– 1 pui
– 1 capatana usturoi (5-6 catei usturoi)
– 1 lingura faina
– 1 ceapa tocata marunt
– 100 gr unt (margarina)
– 1 lingurita boia dulce
– 150 ml vin alb
– 50 gr pasta de tomate
– sare, piper
– 1 lingurita zeama de lamaie
Mod de preparare:
Puiul se taie bucati potrivite, se condimenteaza si se inabuse in grasime. Se adauga ceapa si se lasa la inabusit 15 minute, se adauga apoi zeama de lamaie, dupa care se presara faina si se amesteca energic. Spre sfarsit se toarna vinul si restul materiilor prime, se completeaza cu putina apa si se fierbe aproximativ 20 de minute, amestecand din cand in cand sa nu se prinda.
Este delicios cu garnitura de cartofi piure.
Nota:
In loc de un pui intreg se pot gati aripioare sau pulpe de pui precum si bucati de carne de curcan.
In cazul in care vreti sa gatiti o mancare usoara, care sa satisfaca si cele mai pretentioase gusturi ati putea face o alegere potrivita cu ostropel-ul de pui.
In momentul in care stingeti aragazul si strecurati putina zeama de lamaie peste mancare apou lasati cateva minute capacul peste, gustul va fi desavarsit. Ptr. amatorii de ghimbir la final puteti sa radeti si putin ghimbir peste ostropel si dupa sa lasati cateva minute mancarea sa stea.