Ciorbă cu Aripioare de Pui şi Brocoli


Ingrediente:
– 8 aripioare de pui
– 500 gr. brocoli
– 2 morcovi
– o gulie
– un ardei rosu
– sare, piper
– 3-4 linguri cu ulei de masline
– 500 gr smantama
– 1 lingura faina
Mod de preparare:
Se pun intr-o oala aripioarele la fiert impreuna cu sare si piper dupa gust. Intre timp se curata morcovii, gulia, ardeiul rosu care se dau pe razatoarea mare si se pun intr-o cratita la calit cu 3-4 linguri ulei de masline, iar apoi legumele calite se pun in supa. Dupa ce a mai fiert putin supa se pune brocoli desfacut in buchetele mai mici si se lasa in continuare a fiert. Intr-un bol se pune o lingura buna de faina cu vreo 4 linguri de smantana si se amesteca bine cu o furculita (frecati bine ca sa nu se faca cocoloase), iar apoi se pune si restul smantanii. Torni acest amestec la final peste supa si mai lasi vreo 5 min. sa dea in clocot.
Se serveste calda si cu foarte multa pofta…

Nota:
Aceasta ciorba este recomandata doamnelor insarcinate pentru ca in afara de proteinele necesare contine si foarte multe vitamine. O femeie gravida poate sa manance orice, dar nu in cantitati mari. O alimentatie echilibrata, bogata in fibre, vitamine si minerale, va asigura o sarcina si o nastere normala, precum si o dezvoltare sanatoasa a copilului.
Asa cum se stie ca o doamna graviduta are pofte, aveti grija ca nu trebuie sa va lasati prada acestora, pentru ca riscul de ingrasare este mult mai mare in perioada sarcinii decat in mod normal. Excesul de greutate oboseste inima si ingreuneaza respiratia.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere


 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane


 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014


Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea