Pulpe de pui dezosate cu ciuperci la cuptor

Ingrediente:
– 8 pulpe de pui dezosate
– 50 l ulei
– 1 legatura patrunjel verde
– cimbru, rozmarin
– sare, piper
– boia de ardei iute
– 300 gr ciuperci (din cutie)

Mod de preparare:
Se spala pulpele de pui dezosate si fara piele si se lasa la scurs. Se amesteca patrunjelul, cimbrul si rozmarinul tocat cu sare, piper, boia de ardei iute. De trece fiecare bucata de carne prin amestecul de condimente, se pune intr-un bol, se toarna peste ele restul de verdeturi ramase, se acopera cu un capac si se lasa la rece aproximativ o ora. Intr-o oala termorezistenta se pun bucatile de carne si verdeturi, se toarna peste ele uleiul si o cana de apa apoi se acopera cu folie si se introduce la cuptor pentru aproximativ 30 de minute. Ciupercile se strecoara si se clatesc cu apa rece apoi se toarna peste carnea din cuptor dupa care se introduce iarasi oala in cuptor fara sa mai fie acoperita cu folie pentru aproximativ inca 30 de minute. Se serveste cu garnitura de cartofi sau de orez si neaparat cu masline…delicios…pofta buna!

Nota:
Maslinele sunt printre cele mai vechi alimente, folosite inca din antichitate atat ca aliment, cat si ca medicament. Si sa nu uitam ca ramura de maslin este si in prezent un simbol al pacii si armoniei. Consumate in salate sau pur si simplu alaturi de un fel doi, maslinele sunt un bun energizant, normalizeaza valoarea colesterolului si sunt perfecte pentru persoanele in varsta, predispuse infarctului si bolilor cardiovasculare.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea