Obiceiuri sănătoase şi soluţii ecologice în bucătărie

Bucătăria este unul dintre spaţiile esenţiale într-o casă, astfel încât utilităţile şi accesoriile acestora trebuie să primeasca o atenţie deosebită. Folosete bucătăria în aşa fel încât să protejezi sănătatea familiei tale, contribuind în acelaţi timp la protejarea mediului înconjurător. Opteaza pentru soluţii naturale de curăţare a suprafeţelor, pentru aparate care reduc consumul de apă şi energie şi pentru accesorii din materiale ecologice.

Ce fel de unelte are nevoie o bucătărie ecologică?

Tigăi şi oale “verzi”
Nu-ţi contamina mâncarea cu toxinele eliminate de tigăile din aluminiu. Alege un set din oţel inoxidabil sau teflon. E soluţia cea mai bună pentru a folosi mai puţine grăsimi la preparare.

Fără şervete de hârtie
Foloseşte şervetele din pânză colorată pe care le poţi spăla. Vei ajuta astfel la salvarea pădurilor.

Pungi de gunoi biodegradabile
Când cauţi prin rafturile supermarketurilor, uită-te după sacii de gunoi reciclabili. Astfel te vei simţi mai puţin vinovată de “gunoiul” tău!

Pungile de hârtie
Renunţă la cele din plastic şi înlocuieşte-le cu pungi din hârtie reciclata sau din pânză ecologică. Acestora nu le trebuie intre 20 si 1000 de ani pentru a se degrada şi nici nu emit gaze toxice în timpul arderii.

Spaţiile de depozitare
Alege-le pe cele confecţionate din bambus, răchita sau trestie. Bucătăria ta va avea astfel un aspect mai exotic!

Electrocasnice economice
Data viitoare cand mergi la cumparaturi alege frigiderul, maşina de spălat vase şi maşina de spălat rufe  numai din clasa A consum de energie.

O marcă de produse în care poţi să ai încredere
Caută în oraşul tău magazinele specializate în produse ecologice şi verifică în care dintre acestea poţi avea încredere că îţi livrează cele mai bune produse.

Dacă vei avea toate aceste aspecte în vedere atunci cu siguranţă vei reuşi să fii mulţumită de faptul că vei aduce şi tu o contribuţie la o viaţă mai sănătoasă şi mai ecologică.

M.T.

Timpul Suplimentul Femeia

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea