Remedii naturiste pentru “acnee”

Acneea: este o boaă de pubertate şi este parţial legată de un rinichi dereglat. Din acest motiv trebuie evitate mâncărurile puternic condimentate şi sărate, salatele prea acre şi băuturile acidulate. Salatele ar trebui să fie proaspete, cu iaurt.

Tratamentul intern: 1 l de ceai de urzici opărite se bea cu înghiţituri mici, repartizat pe tot parcursul zilei. Tratamentul extern: se aplică pe faţa uda oţet de hrean care se lasă timp de 10 minute să acţioneze. Oţetul se prepară astfel: hreanul ras se introduce în sticlă şi se acoperă cu oţet de vin, se lasă la macerat la soare timp de 10 zile. Hreanul ia din tăria oţetului, iar oţetul ia din tăria hreanului, astfel se formează o esenţă de oţet slab, pe care o poate suporta orice tip de ten.

Dietă: 10 zile cu sucuri de legume şi fructe, o clisma dimineaţa cu infuzie de muşeţel, cură crudivoră depurativă 5-7 zile pe luna, suc de orz verde 3×50 ml pe zi, timp de 10 zile, cură cu boabe de ienupar.

Se beau ceaiuri din salvie, fumariţă, trei fraţi pătaţi, nuc, lemn dulce, fenicul, verbină de câmp, coada şoricelului, urzică, schinduf, frunze de frasin. Se face infuzie, se beau 3 căni pe zi. Este indicată baia vitală, de 2 ori pe zi timp de 25 minute, baia de aburi pe cap şi piept, o dată pe zi timp de 15 minute, duşul scoţian alternant, baia sudorifica de soare, timp de 15-20 minute.

Trebuie să ştiţi că acneea juvenilă apare la tineri (14-15 ani), iar acneea rozacee apare mai ales la femei trecute de 40 ani.

M.T.

Timpul Suplimentul Femeia

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea