Vulcan de ciocolata

Ingrediente:
– 3 ouă
– 3 linguri zahăr
– 3 linguri făină
– un pachet de unt
– 400 g ciocolată neagră

Mod de preparare:
Pentru inceput bateti ouale, făina şi zahărul până obţineţi o compoziţie omogenă, fină, cremoasă. Intre timp puneţi la topit untul şi ciocolata, apoi amestecaţi-le cu compoziţia obţinută anterior. Este important să turnaţi câte puţin, altfel riscaţi să transformaţi ouăle în omletă, ciocolata şi untul fiind calde. Pentru copt puteţi folosi fie forme din ceramică ori porţelan, fie forme de unică folosinţă, din aluminiu. De orice fel ar fi, este important să le ungeţi cu unt şi să presăraţi zahăr peste ele, ca să nu se lipească prăjiturile de pereţi. Umpleţi formele cu amestecul obtinut. Aşezaţi-le într-o tavă şi puneţi-le în cuptorul încins in prealabil la 200 de grade Celsius. Lăsaţi-le acolo pentru 10-12 minute. Semnul că sunt gata este foarte simplu: suprafaţa prăjiturilor crapă. Puteţi să adăugaţi siropuri ori sosuri de fructe/caramel la desert, chiar si o linguriţă de îngehţată. Dacă aveţi fructe de pădure proaspete puteţi obţine combinaţii fantastice. Fiecare dupa gustul si imaginatia sa.

Nota:
Un desert de duminica delicios care va aduce aportul necesar de energie. Ciocolata neagra are unele beneficii asupra sanatatii care nu se regasesc si in alte sortimente. Aceasta este una din cele mai bune vesti de ultima ora din domeniul medical. Daca aveti probleme cu presiunea sangelui sau daca vreti sa preveniti bolile de inima, incercati sa mancati ciocolata neagra.

 

2 comentarii


  1. de unde pot lua hirtie gofrata ca pe foto?


  2. la supermarket ar trebui sa gasesti 🙂

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea