Vulcan de ciocolata
Ingrediente:
– 3 ouă
– 3 linguri zahăr
– 3 linguri făină
– un pachet de unt
– 400 g ciocolată neagră
Mod de preparare:
Pentru inceput bateti ouale, făina şi zahărul până obţineţi o compoziţie omogenă, fină, cremoasă. Intre timp puneţi la topit untul şi ciocolata, apoi amestecaţi-le cu compoziţia obţinută anterior. Este important să turnaţi câte puţin, altfel riscaţi să transformaţi ouăle în omletă, ciocolata şi untul fiind calde. Pentru copt puteţi folosi fie forme din ceramică ori porţelan, fie forme de unică folosinţă, din aluminiu. De orice fel ar fi, este important să le ungeţi cu unt şi să presăraţi zahăr peste ele, ca să nu se lipească prăjiturile de pereţi. Umpleţi formele cu amestecul obtinut. Aşezaţi-le într-o tavă şi puneţi-le în cuptorul încins in prealabil la 200 de grade Celsius. Lăsaţi-le acolo pentru 10-12 minute. Semnul că sunt gata este foarte simplu: suprafaţa prăjiturilor crapă. Puteţi să adăugaţi siropuri ori sosuri de fructe/caramel la desert, chiar si o linguriţă de îngehţată. Dacă aveţi fructe de pădure proaspete puteţi obţine combinaţii fantastice. Fiecare dupa gustul si imaginatia sa.
Nota:
Un desert de duminica delicios care va aduce aportul necesar de energie. Ciocolata neagra are unele beneficii asupra sanatatii care nu se regasesc si in alte sortimente. Aceasta este una din cele mai bune vesti de ultima ora din domeniul medical. Daca aveti probleme cu presiunea sangelui sau daca vreti sa preveniti bolile de inima, incercati sa mancati ciocolata neagra.
de unde pot lua hirtie gofrata ca pe foto?
la supermarket ar trebui sa gasesti 🙂