Un mic dejun sănătos de primăvară

Chiar daca afara temperaturile nu sunt primavaratice in fiecare zi, in piata gasesti dovezi clare ca primul anotimp din an si-a facut deja aparitia

Numai maine nu-i poimaine, spune o vorba din batrani, si adevarul e ca daca tot amanam de pe o zi pe alta sa contracaram efectele mancarurilor satioase de iarna, riscam sa ne trezim cu zilele fierbinti de vara peste noi si cu colaceii ramasi la locul lor… Asa ca, daca vrei sa arati ispititor în rochiile vaporoase care sunt la moda in sezonul acesta, trebuie sa începi dieta de pe acum. Altminteri, o cura de slabire fulger va fi departe de a avea efectul scontat: s-ar putea ca kilogramele în plus sa se împrieteneasca definitiv cu tine si sa nu mai poti scapa de ele cu niciun chip.

Cat mai multe fructe!
Include-le in meniu de cate ori ai ocazia – capsunele au doar 26 de calorii la suta de grame, iar ciresele, 38!

Scoate-le din meniul tau
Înainte de toate, vom începe cu lista alimentelor interzise cu desavarsire: pe primul loc este carnea grasa (în special cea de porc), mezelurile, cartofii prajiti (prajelile, în general, ar trebui scoase in totalitate din meniu), smantana, branzeturile grase, nucile, alunele, fisticul (în cantitati exagerate), pastele fainoase si painea (de asemenea, în cantitati prea mari). Si, nu în ultimul rand, alcoolul. Îmi povestea o prietena ca, desi avea un regim de viata sanatos si echilibrat, dupa ce a slabit în primele saptamani de cand si-a schimbat meniul, la un moment dat s-a blocat si nu a mai dat jos nici macar un gram. Cand i-a venit ideea sa renunte la berea pe care o savura în fiecare seara, rezultatele nu s-au lasat asteptate. Dupa numai trei seri a scapat de un kilogram! Stiu, toata lumea spune ca un pahar de vin e sanatate curata. Dar daca tocmai acel pahar te împiedica sa scapi de kilogramele nedorite, nu ar fi mai bine sa cauti stropul de sanatate într-un fruct sau o salata proaspata?

Primavara e cel mai prielnic moment a-ti face „curatenie” in organism. Pentru ca ai atatea fructe si legume proaspete la dispozitie!

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea