Pizza cu ciuperci si sunca

Ingrediente:
– 250 g ciuperci
– 250 g sunca
– 1 ardei gras
– 2 rosii, 2 oua
– 3 linguri ulei
– 4-5 linguri de bulion
– 150 g cascaval sau parmezan
– 1 lingura margarina
– cimbru, busuioc, piper
– 300 g faina, 200 ml lapte
– 15 g drojdie proaspata
– 60 ml ulei, putin zahar, sare

Mod de preparare:
Pentru inceput va apucati sa faceti aluatul. Drojdia o veti pune la dospit in putin lapte si zahar (in mijlocul fainii). Cand a dospit (adica dupa 4,5 minute) se incorporeaza in faina si se adauga laptele si uleiul.Se va framanta bine si se va lasa la dospit aproximativ 30 minute. Pana dospeste aluatul taiati sunca si ciupercile cubulet, rosiile si ardeiul felii. Bulionul de rosii se amesteca cu putina apa, busuioc, cimbru si pier dupa gust. Dupa ce aluatul a crescut se intinde pe o tava unsa cu margarina, se toarna peste aluat jumatate din bulionul amestecat cu condimente, apoi incep sa se aranjeze cubuletele de sunca, ciupercile, feliile de rosii si ardeiul, se toarna ouale batute, apoi restul de bulion, iar la sfarsit se presara cu cacaval sau parmezan. Se introduce tava la cuptorul incins in prealabil si se lasa la copt aproximativ 30 de minute. Se serveste atat fierbinte cat si rece…alaturi de o bere care musai trebuie sa fie rece 🙂

Nota:
Cu totii stim ca pizza provine din Italia…insa stim cu totii ca aceasta a aparut in comunitatile sarace si reprezenta de fapt o paine plata acoperita cu sos de rosii si branza preparata in cuptor? Astazi o pizza puteti manca oriunde in lume si in afara de rosii si branza poate fii garnisita cu orice…legume, fructe, carne, fructe de mare…o pizza se poate adapta cu preferintele fiecaruia. Insa pentru o pizza buna facuta acasa aveti nevoie de maiestrie in prepararea aluatului…asta in cazul in care nu il cumparati gata facut :))

 

5 comentarii


  1. vezi ca eu te-am adaugat in blogroll. Daca mai vrei schimbul de linkuri te-as ruga sa ma adaugi si tu.

    SerialeTari.com http://serialetari.com/

    Multumesc.

  2. Produse pentru slabit says:

    Ai dreptate cred ca am incerct de 2 ori pizza de casa si nu mi-a iesit aluatul.. acum incerc trebuie sa imi iasa :d


  3. se spune ca in aluat consta reusita unei pizza facute acasa…eu am incercat asta si sunt perfect de acord 🙂


  4. Asa pregatesc si eu pizza acasa si aceasta este reteta ideala pentru un aluat gustos. Dar fiti atente: aluatul tebuie sa fie MOLCALUT cind il terminam de framintat.

  5. Ecaterina Plahotnii says:

    receta pizza

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea