Spumă de căpşuni

Ingrediente:

– 200 g capsuni
– 1-2 albusuri
– 200g zahar
– 1 plic zahar vanilat (optional)

Mod de preparare:
Se spala capsunile si se taie in patru. Se bat albusuril ed eou pana devin spuma, se adauga treptat zaharul si bucatil ede capsuni. Se bat in continuare pana devin o souma tare (intoarceti bol-ul si daca nu pica e gata :)) )
Se serveste in cupe, in pahare…in boluri depinde ce va trece prin cap 🙂

Nota:
Puteti incerca atat o spuma de capsuni cat si una de zmeura sau de fragi…
Nu stiu cand ati facut voi ultima data o spuma de capsuni dar eu cu vreo 2 ani in urma…cu toatea astea incepem sa turnam spuma intr-un pahar mare, adaugam cateva capsuni pentru ornament si o servim rece, ca desert, sau ca bautura racoritoare de dupa-amiaza.

 

Un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea