Ceai verde sanatos si racoritor


Daca tot este canicula si termometrul depaseste 35 de grade Celsius, specialistii sunt de parere ca ar trebui sa evitati cafeaua si bauturile racoritoare care contin cafeina, deoarece aceasta substanta creste nivelul transpiratiei astfel duce la eliminarea apei din corp inainte sa fie utilizata in mod corespunzator de organism. Astfel, in scurt timp te poti deshidrata. De aceea, nutritionistii recomanda ceaiul verde in locul cafelei. Prepara-l normal, prin infuzarea plantei in apa clocotita timp de 15 minute, dar lasa-l sa se raceasca si, eventual, pune-l si la frigider inainte de a-l bea, ca sa te racoreasca. Aveti grija insa ca ceaiul nu trebuie sa fie prea rece, deoarece nu se mai asimileaza corect in corp. Deoarece ceaiul verde poate fi baut in cantitati mari fara nici un fel de probleme, eficacitatea sa biologica poate fi pusa pe deplin in valoare.

Ceaiul verde este un aliment natural cu multe rezultate promitatoare in lupta impotriva anumitor maladii si afectiuni. Marea sa putere sta insa in eficienta profilactica: el ajuta la prevenirea cancerului…unde mai pui ca ajuta foarte mult si in combaterea stres-ului…

In plus se pare ca ceaiul verde protejeaza pielea de iritatii si inflamatii, regularizeaza stratul acid protector si o face sa arate stralucitoare, intinsa si tanara.

 

Niciun comentariu


  1. ti-am lasat un comentariu ieri … se pare ca nu le primesti…


  2. imi pare rau dar ieri chiar nu am primit nici un mesaj…poti sa mai scrii astazi o data?
    merci fain

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste taguri și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere


 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane


 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014


Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea