Salata cu paste si ton

Ingrediente:
– 250 gr paste spiralate
– sar, piper
– 1 ceapa rosie
– 250 gr rosii mici
– sucul de la 1 lamaie
– 50 ml supa
– 6 linguri ulei de masline
– 1 legatura rucola
– 6 crengute rozmarin
– 2 cutii ton (a 150 gr)

Mod de preparare:
Fierbeti pastele in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet, puneti-le intr-o strecuratoare, turnati apa rece peste ele si scurgeti-le. Curatati ceapa si taiati-o inele fine. Spalati rosiile si taiati-le in jumatate. Puneti atat ceapa, cat si rosiile intr-un castron impreuna cu pastele si amestecati-le. Pentru dressing amestecati sucul de lamaie, supa, sarea, piperul si uleiul de masline. Turnati-l peste salata, amestecati inca o data ingredientele si lasati-o la frigider aproximativ 30 de minute sa se patrunda. Spalati rucola si rozmarin-ul, taiati rucola in doua si tocatirozmarin-ul. Scurgeti tonul si despartiti-l bucatele. Amestecati-l in salata impreuna cu rucola sirozmarin-ul tocat si condimentati totul inca o data cu sare si piper.

Nota:
Rucola a fost preluata din bucataria italiana, care in momentul de fata se pare ca este cea mai raspandita si cea mai apreciata bucatarie din lume. Rucola este considerata ultima descoperire in materie de dietoterapie pe plan mondial, fiind si cea mai la moda salata din Europa occidentala si din Statele Unite (unde este cunoscuta si sub numele de argula). Este apreciata mai ales ca element de forta in curele de slabire si de dezintoxicare, unanim considerata ca fiind extrem de eficienta in aceste domenii. In momentul de fata se gaseste si la noi in toate supermarket-urile, semn ca ne-am aliniat si noi cu restul lumii…

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea