Untul de zi cu zi

Chiar dacă îl consumăm simplu, pe pâine, fie că este folosit pentru anumite rafinamente culinare, untul este pentru mulţi dintre noi extrem de necesar şi foarte căutat. Sortimentele conţin, de obicei, 65% grasime şi cel mult 18% apă.
Untul din smântâna fermentată este obţinut din smântâna fermentată şi îmbogăţit cu bacterii din lapte. În timpul depozitării capătă o aromă specifică, astfel încât, de multe ori, confera anumitor feluri de mâncare, nota finala.

Untul din smântâna dulce. Baza acestui sortiment de unt este smântâna dulce, neacrită. Este ideal pentru păine, pentru călitul legumelor şi coacerea prăjiturilor, dar şi pentru a lega sosurile fine.

Untul uşor acrişor. Este o combinaţie a celor două sortimente menţionate mai sus: in timpul prelucrării, untului din smântâna dulce i se adaugă bacterii din lapte, astfel încât se obţine o adevărată minunăţie de unt. Este ideal pentru sufleuri, cu marmeladă sau, pur şi simplu,pe pâine.

În categoria untului slab intra toate sortimentele cu un procent redus de grăsime. Untul cu un conţinut redus de grăsime are 60% -62% grăsime, dar există şi unt cu grăsime 39% – 41%. Acesta din urmă nu este recomandat pentru gătit, întrucât apa conţinută va sări din vasul de pe foc.

Untul cu iaurt este o variantă uşoară din unt şi iaurt, se incinge uşor, se intinde bine pe pâine şi este foarte potrivit pentru gătit.

Untul cu ierburi aromate – poate fi preparat foarte uşor şi în casa. Lăsaţi untul la temperatura camerei. Adăugaţi după preferinţă nuci măcinate, ghimbir tocat, coajă de portocală, piper, apoi framantaţi-l. Formaţi un rulou, puneţi-l în formele pentru gheaţă sau în forme de minibrioşe şi lăsaţi-l la frigider. Îl puteţi folosi pentru fripturi, peşte sau pui şi le va da o aromă deosebită.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
Ruladă cu miere
 
Supă cremă de urzici cu crutoane
 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: 10 martie 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: 6 martie 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: 6 martie 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: 6 martie 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea