Pui cu ciuperci la cuptor

Ingrediente:
– 1 pui
– 1 kg ciuperci proaspete
– 50 ml ulei
– 50 gr unt cu usturoi
– 1 lingura parmezan ras
– sare, piper
– tarhon, provence
– patrunjel, marar proaspat

Mod de preparare:
Se portioneaza puiul, se spala si se pune intr-un bol. Se pregateste un sos cu putin ulei, sare, piper, tarhon si provence, apoi se toarna peste bucatile de pui, se acopera si se lasa aproximativ o ora la rece. Se curata ciupercile, li se scot coditele si se curata de pielita, se spala si apoi se lasa la uscat. Intr-o tava se toarca cativa stropi de ulei, se pun bucatile de pui marinate si langa se pun ciupercile (daca nu aveti loc in tava le puteti pune peste bucatile de carne). In palaria fiecarei ciuperci se pune putina sare si piper. Se stropeste totul cu inca putin ulei si se toarna in tava o ceasca de apa, se acopera tava cu o folie de aluminiu si se introduce in cuptorul incins in prealabil. Dupa aproximativ 40 de minute se scoate folia si se mai lasa in cuptor pana cand se evapora lichidul din tava. Cand se aranjeaza in farfurie in fiecare ciuperca se pune un cubulet de unt cu gust de usturoi, se pune verdeata proaspata tocata si se presara parmezan…se serveste fierbinte…
Pofta buna!

Nota:
Verdeturile de Provence sunt un amestec de cateva ierburi aromate mediteraneene si seminte de fenicul, specific regiunii Provence, in sudul Frantei, renumita pentru cultura sa culinara. Specificul provensal si gustul deosebit este dat de florile de levantica.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea