Ratatouille

Ingrediente:

– 1 ardei
– 1 dovlecel
– 1 vanata
– 2-3 rosii
– 1/2 ceapa
– 1 radacina de patrunjel cu tot cu frunze
– vin alb sec
– ulei
– sare, piper
– busuioc sau coriandru
Mod de preparare:
Pentru inceput taiati cubulete ardeiul, dovlecelul si vanata. Se curata rosiile de coaja, se inlatura semintele si se taie si ele cubulete, apoi se curata si se taie ceapa. Se incalzeste o tigaie cu putin ulei si se calesc ardeii apr. 5 minute, se scot apoi din tigaie. Se adauga in tigaie inca putin ulei si se caleste ceapa pana devine aurie, se adauga un pahar de vin alb, radacina de patrunjel cu tot cu frunze (netocate), busuioc sau coriandru si alte mirodenii dupa gust, ca mai apoi sa lasati 5 minute la foc mic. Se adauga rosiile, ardeiul, dovlecelul si vanata si se lasa la foc mic inca 5 – 10 minute, dupa gust. La sfarsit se scoate radacina de patrunjel si frunzele si se adauga sare si piper dupa gust.

Nota:
Acest fel de mancare se serveste cald, la toate preparatele pe baza de carne, peste sau oua. O varianta foarte gustoasa ar fi sa savurati Ratatouille cu bagheta frantuzeasca crocanta sau cu taitei fierti.
Se spune ca Franta ar fi tara cu cea mai rafinata bucatarie si cea mai sanatoasa. Si tuturor ne-a placut filmul…nu-i asa little chef?

 

10 comentarii

  1. Mandeea Deejay says:

    bun articol 🙂

    am shi eu o intrebare !! nu vrie sa facem schimb de bannere:-?? sau de linkuri !!

    contact yahoo id : mandeea_deejay ! plzz


  2. ba da…da-mi link-ul tau 🙂

  3. Purple Rain says:

    Eu maine fac sigur retea asta!


  4. cum ti-a iesit reteta?

  5. Purple Rain says:

    Iubita, acum o pregatesc. Am taiat toate legumele si acum le pun pe foc. La mine e deabia amiaza. Vin sa dau raportul cand e gata. 😉


  6. ok…asteptam rezultatele :))

  7. Purple Rain says:

    A iesit de milioane!!! Tot familionul o lauda!! Acum, eu am pus vreo 3 dovlecei, 2 ardei, 4 rosii (suntem mai multi) si le-am lasat sa scada frumusel in cuptor bineinteles cu vinul de rigoare. Produsul final a iesit demential. Multumesc mult pentru minunatia asta de retea.


  8. Pai intotdeauna o reteta se poate adapta proportional cu numarul se meseni 🙂
    Ma bucur ca a iesit pe placul tuturor 🙂


  9. dar dacă am adăuga și puțintel (sau mai mult !!!) usturoi și în loc de busuioc sau coriandru (pâââââhîîîîî!)am pune pătrunjel verde ???? E ? Și la sfârșit servit poate și cu puțină smântână …..


  10. va fi gustos 🙂

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea