Salată de pui cu măr, ţelină şi morcov

Ingrediente:

– 100 gr carne de pui sau de curcan fiarta
– 2 buc grapefruit
– 1 mar mare
– 1 morcov
– o bucata telina
– putina maioneza
– sare

Mod de preparare:
Carnea de pui se taie marunt, razuim morcovul, telina si marul. Daca vrem sa servim salata in cojile de grape fruit ( pentru un aspect deosebit) taiem un capacel, si cu degetul mare incepem sa despartim coaja de fruct, mergem incet de jur imprejurul fructului pana ce reusim sa golim frumos coaja. Avem nevoie doar de 1 grapefruit pentru salata. Curatam de pielita fructul si il taiem bucatele mici, amestecam cu restu ingredientelor, punem putina maioneza cat sa lege totul si umplem cojile de grapefruit. La fel de bine se poate face si cu carne de curcan.

Nota:
Foarte simplu veti obtine o salata deosebit de sanatoasa care este recomandata in special doamnelor insarcinate dar si copiilor pana la varsta de 10 ani. O salata sanatoasa si gustoasa… atata timp cat se consuma imediat dupa preparare, nu o lasati sa stea prea mult timp in frigider…
Pentru a putea pastra telina in conditii cat mai bune si o perioada cat mai indelungata, se recomanda ca frunzele sa fie uscate si pastrate in saculeti de bumbac pentru ca aroma sa nu fie diminuata ( cum se intampla daca este pastrata la gheata), iar radacina curatata in prealabil sa ramana neacoperita, si astfel sa fie pusa la o temperatura de maxim 10 grade Celsius.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea