Piept de pui pane cu susan

Ingrediente:
– 1 piept de pui dezosat
– 50 gr. susan
– 3 linguri sos soia
– 2 oua
– jumatate de lamaie
– 2 lingurite mustar
– 100 ml. ulei
– faina
– o leg. marar verde
– sare, piper

Mod de preparare:
Se taie pieptul de pui bucati si se lasa la rece. Se bat oulale bine si se amesteca cu sos-ul de soia, cu mustarul, sarea, piperul si cu lamaia. Cand s-a amestecat bine compozitia se adauga susan-ul, mararul tocat si faina pana se obtine un aluat de consistenta celui pentru clatite. Se pune uleiul la incins intr-o tigaie si apoi se dau bucatile de pui prin aluat, se pun la prajit pe ambele parti pana cand se rumenesc bine.
Garnitura poate fi din orez, cartofi piure si chiar o pasta de spanac.

Nota:
Trebuie sa recunosc ca aceasta reteta am descoperit-o dintr-o eroare de preparare a retetei de pui Shanghai…dar intr-un final am constatat ca am realizat bucatele de pui pane cu susan delicioase…diferenta de gust intre cele doua feluri de mancare o face cantitatea de susan folosita…vededti voi care si cum va place mai mult, noua ne-au placut amandoua :))

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea