Cum să eviţi pesticidele?

Pentru a evita cat mai mult pesticidele, curata coaja fructelor si a legumelor si indeparteaza frunzele din exterior. Dupa cum se stie, vitaminele si mineralele se afla in mare parte in coaja, insa tot in coaja sunt si substantele chimice care iti vor afecta sanatatea.

Spala bine legumele si fructele inainte de a le folosi. Spala-le, insa, si inainte de a le curata de coaja. Foloseste solutii speciale de spalat legumele si fructele. Cu ajutorul acestora vei indeparta pesticidele, bacteriile. Pulverizeaza peste aliment, lasa cateva secunde, apoi clateste.

Pentru rosii poti folosi putin bicarbonat de sodiu. Lasa-le cateva minute in apa in care ai pus bicarbonat de sodiu, apoi clateste-le.

Cumpara fructe si legume de sezon. Pentru cresterea acestora s-au folosit mai putine substante chimice.

Capsunile, fructele care se pare ca ar contine cele mai multe pesticide, prezinta si dezavantajul de a fi greu de curatat, din cauza semintelor. Tocmai de aceea, tine-le cateva minute in apa inainte de a le clati. La fel si piersicile. Au foarte multe pesticide si o coaja pe care o vei curata mai greu.

Cand mergi la cumparaturi, nu alege fructele si legumele cele mai frumoase. Un fruct frumos nu este neaparat si sanatos. Ci mai degraba tratat chimic.

Alege alimente bio. Mai scumpe, insa mai sanatoase, acestea sunt obtinute fara a se folosi pesticide. Este foarte important ca viitoarele mamici si mamicile care alapteaza sa se hraneasca cat mai sanatos si la randul lor sa isi hraneasca copiii cu fructe si legume care sa nu le puna in pericol sanatatea.

M.T.

 

2 comentarii


  1. si de unde la noi, la Chisinau, produse bio si detergenti de spalat legumele si fructele?


  2. Acestea se gasesc la magazinele de produse naturiste sau bio…trebuie sa cautati, ele au aparut acum peste tot in lume :)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere


 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane


 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014


Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea