Ce mai mâncăm dimineaţa?

Un mic dejun complet si consistent va fi o sursa de vitalitate si buna dispozitie în fiecare dimineata. Benefic ar fi sa incercati si:

Cereale-probabil ati auzit deja despre importanta consumului de cereale integrale, însa nu stiti exact ce sunt, unde se gasesc si, mai ales, de ce sunt atat de importante pentru alimentatia  zilnica. În prepararea cerealelor integrale se foloseste întregul bob, pastrându-se astfel intacte elementele esentiale pe care le contin cele trei parti ale sale: fibre,amidon si germeni.

Lactate: lapte, iaurt, branza,cascaval

Fructe: atentie, unele fructe pot avea un efect iritant asupra stomacului, asa ca e mai sigur sa alegeti pentru micul dejun fructe ca banana, mar, piersica, ananas, capsuni. Este bine sa mancam dimineata fructe, deoarece contin numeroase vitamine si minerale.

Oua fierte (preferabil moi): maxim 2-3 pe saptamana deoarece sunt bogate in colesterol!

Legume:rosii, ardei, castraveti, salata verde.

Miere, nuci, curmale, stafide, smochine

La micul dejun este bine sa bem ceai verde cu lamaie indulcit cu miere sau zahar brun. Se va evita zaharul alb (rafinat);
Pe scurt: schimba-ti alimentatia si introdu treptat treptat aceste produse la micul dejun si vei observa o schimbare inca din primele zile.Te vei simti mai energica si mai bine dispusa pe toata durata zilei!

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere


 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane


 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014


Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea