Pui marinat cu sos de curry

Ingrediente:

– 4 pulpe de pui

– 3 linguriţe curry

– 50 ml sos de soia

– 20 ml ulei de măsline

– jumătate de lămâie

– sare, piper

Mod de preparare:

Se spală pulpele de pui şi se taie în jumătate. Se amestacă praful de curry cu sosul de soia, uleiul de măsline, sare şi piper (după gust) şi cu zeama de la jumătatea de lămâie stoarsă. Se amestecă bine până se obţine un sos prin care se trece fiecare bucată de pui punându-se într-un bol. După ce aţi trecut toate bucăţile de pui prin sos, puneţi peste ele sosul rămas, acoperiţi bolul şi puneţi-l la  rece unde îl veţi lăsa aproximativ 4 ore. După acest timp puneţi bucăţile de pui într-o tavă, stropiţi-le cu puţin ulei de măsline şi o ceaşca de apa, acoperiţi cu folie şi introduceţi tava în cuptorul încins în prealabil. Lăsaţi să se coacă aproximativ 20 de minute apoi scoateţi folia, întoarceţi carnea pe cealaltă parte şi introduceţi tava înapoi în cuptor încă 20 de minute. Gata…pulpele vor fi crocante şi vor avea un gust dulceag nemaipomenit. Serviţi-le lăngă o garnitură de cous-cous, orez sau chiar o salată proaspătă…toată lumea va spune la final: DELICIOS!

Notă:

Tumericul sau curcuma, este o plantă ierboasă, de origine asiatică, înrudită cu ghimbiru l. Pudra extrasă din aceasta are o culoare galben-portocalie şi un gust aromat, iute, şi se foloseste în amestecurile de condimente curry. Desi despre curry nu putem spune ca este un ingredient reprezentativ pentru China, el totusi se foloseste si aici. Am putea numi acest fel un tip de mancare „modern” deoarece, el cu siguranta este un imprumut in bucataria chineza, cel mai probabil din Japonia sau India.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea