Remedii naturiste sau medicamente?

Se întâmplă să ne mai doară ceva. Ba capul, ba un picior. Mai răcim, ne doare gâtul, tuşim. Sunt evident şi afecţiuni mai grave. Noi însă ce remedii folosim? De principiu de două feluri: naturiste sau medicamente ori diverse tratamente. Cum e însă mai bine?

Sunt multe ţări şi locuri în lume unde şi astăzi se pune mai mare preţ pe tratamentele naturiste. Şi sunt multe reţete care au efect. Evident însă că există din păcate şi multe persoane care doresc să înşele, care aduc produse contrafăcute şi aşa mai departe.

Însă merită să ne amintim că pe vremuri vindecătorii aveau la dispoziţie doar roadele pământului şi vindecau folosindu-le. Numai că astăzi puţini mai sunt cei care cunosc acele remedii. De pildă pentru negi – de care făceau mai toţi copiii când erau mici la ţară şi nu numai – vedem astăzi reclame la multe medicamente, a apărut şi o modalitate de a fi îndepărtaţi chirurgical dar fără durere însă oare câtă lume ştie că se foloseşte rostopasca pentru un tratament eficient, rapid şi natural? La o răceală deseori tusea e mai bine tratată cu ridiche neagră? Şi evident că exemple sunt multe.

Evident însă că sunt şi medicamente eficiente şi multe persoane care pot susţine acest lucru. Se spune că descoperirea penicilinei a fost un moment deosebit de important în viaţa noastră.

Nu fac aici apologia nici a remediilor naturiste, nici a medicamentelor. Ştiu însă oameni care una-două iau medicamente pentru te miri ce. Ştiu şi oameni care nu iau medicamente până nu au încercat toate tratamentele naturiste relevante disponibile.

Aş spune însă că ar merita ca pentru afecţiuni simple să vedem dacă nu cumva există şi remedii naturiste, care nu ne fac rău dar care ne vindecă. E mai bine să nu ajungi să te îndopi cu medicamente dacă nu e cazul.

M.T.

Timpul Suplimentul Femeia

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
Ruladă cu miere
 
Supă cremă de urzici cu crutoane
 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: 10 martie 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: 6 martie 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: 6 martie 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: 6 martie 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea