Salata de ardei copti

Ingrediente:
– 10-12 ardei grasi
– 1 legatura patrunjel
– 1 lingura suc de lamiie sau o lingurita otet balsamic
– 1 lingura ulei de masline
– sare, piper

Mod de preparare:
Se aleg ardei cat mai grasi si drepti fara indoituri (ptr. a se putea coace uniform), se spala si se usuca de apa. Se pun la copt pe o tabla incinsa, pusa pe aragaz la foc mediu (sau intr-o tava bagata in cuptor la temperatura medie) fara ca ardeii sa se moaie prea mult, intorcandu-se pe toate partile pentru a se coace uniform. Pe masura ce se coc, se scot si se asaza intr-o oala acoperiti, unde se lasa aproximativ 15 minute. Dupa ce au stat acoperiti se curata ardeii de coaja. Ardeii curatati nu este indicat sa se spele, deoarece isi vor pierde gustul de copt. Separat se prepara un sos din otet sau lamaie cu ulei, sare, piper si cu zeama lasata de ardei si 3-4 linguri de apa. Se asaza ardeii in salatiera si se asezoneaza cu sosul facut, se intorc prin sos pe tpate partile ca sa prinda gust mai bine. La sfarsit se presara patrunjel tocat fin pentru aroma si aspect.

Nota:
Gatind o salata de ardei copti si o salata de vinete la care mai adaugati rosii taiate veti avea succes garantat la cina. Nimic mai placut intr-o zi torida decat o salata racoroasa precum salata de ardei copti. Ardeii se pun in sos-ul preparat cu tot cu cotoare. Unii mananca si cotoarele, eu una asa prefer. Ardeii sunt mai buni daca au stat macar cateva ore in zeama.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea