Omleta cu peste


Ingrediente:
– 600 g de peste
– 5 linguri ulei de masline
– 2 ardei grasi
– 2 catei de usturoi
– 6 oua
– patrunjel verde

Mod de preparare:
Pestele daca este sarat se va pune intr-o cratita cu apa, cere se va schimba de cateva ori. Dupa ce s-a desarat sau decongelat, se taie in bucatele mici si se curata de oase. Bucatelele de peste se prajesc in ulei incins impreuna cu ardeii, taiati felii subtiri. Se adauga usturoiul pisat si patrunjelul tocat. Se lasa sa se prajeasca la foc iute, apoi se toarna ouale batute ca pentru omleta. Omleta se ruleaza si se serveste cu salata de rosii sau ardei copti.

Nota:
Daca gatiti aceasta omleta pentru micul dejun cu siguranta toata lumea va fi multumita. Pestele va da omletei un gust usor si satios. Daca alegeti sa mancati ceva pe baza de oua dimineata trebuie sa stiti ca proteinele prezente in oua ofera energie pe o perioada lunga de timp deoarece nu afecteaza nivelurile de insulina sau de zahar. Ouale sunt o sursa bogata de substante nutritive si de proteine de o calitate superioara. De asemenea, ele ofera unele vitamine din complexul de vitamine B necesare pentru producerea energiei in organism cum ar fi tiamina, riboflavina, foliatul, vitamina B12 si B6.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste taguri și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere


 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane


 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014


Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea