Omleta cu peste
Ingrediente:
– 600 g de peste
– 5 linguri ulei de masline
– 2 ardei grasi
– 2 catei de usturoi
– 6 oua
– patrunjel verde
Mod de preparare:
Pestele daca este sarat se va pune intr-o cratita cu apa, cere se va schimba de cateva ori. Dupa ce s-a desarat sau decongelat, se taie in bucatele mici si se curata de oase. Bucatelele de peste se prajesc in ulei incins impreuna cu ardeii, taiati felii subtiri. Se adauga usturoiul pisat si patrunjelul tocat. Se lasa sa se prajeasca la foc iute, apoi se toarna ouale batute ca pentru omleta. Omleta se ruleaza si se serveste cu salata de rosii sau ardei copti.
Nota:
Daca gatiti aceasta omleta pentru micul dejun cu siguranta toata lumea va fi multumita. Pestele va da omletei un gust usor si satios. Daca alegeti sa mancati ceva pe baza de oua dimineata trebuie sa stiti ca proteinele prezente in oua ofera energie pe o perioada lunga de timp deoarece nu afecteaza nivelurile de insulina sau de zahar. Ouale sunt o sursa bogata de substante nutritive si de proteine de o calitate superioara. De asemenea, ele ofera unele vitamine din complexul de vitamine B necesare pentru producerea energiei in organism cum ar fi tiamina, riboflavina, foliatul, vitamina B12 si B6.