Pui cu ciuperci si ceapa la capac

Ingrediente:
– 12 cepe mici in saramura
– 60 grame costita
– 80 gr unt fara sare
– 1 pui taiat bucati
– 100 gr ciuperci proaspete
– 30 gr faina
– 600 ml supa de pui
– 1 legatura verdeturi combinate
– sare, piper

Mod de preparare:
Puneti ceapa intr-o tigaie mica impreuna cu fasiile de costita, acoperiti-le cu apa rece si lasati-le sa fiarba. Topiti pe aragaz 60 gr unt intr-o cratita termorezistenta adanca apoi adaugati bucatile de pui, pe rand, cu pielita in jos, si prajiti-le aproximativ 10 minute pana cand se rumenesc putin. Luati-le din tigaie si scurgeti grasimea in exces din cratita, pastrand doua linguri, apoi adaugati costita, ceapa si cipercile (taiate in sferturi sau intregi daca sunt mici), lasati cateva minute sa se rumeneasca apoi dati-le deoparte. Topiti untul ramas in cratita, adaugati faina si amestecati cu o lingura de lemn. Prajiti faina cateva minute pana cand devine aurie. Adaugati treptat supa de pui si amestecati constant pana se omogenizeaza si se infierbanta (nu fierbeti). Puneti din nou puiul in tigaie impreuna cu legatura de verdeturi, condimentati cu sare si piper si asezati deasupra costita, cepele si ciupercile. Lasati sa fiarba aproximativ 45 de minute pana cand puiul este moale.
Puneti puiul pe platoul din care serviti, apoi luati costita si legumele, risipiti-le cu o spumiera peste pui. Daca este necesar reduceti consistenta sosului la cea a unui sirop. Condimentati sosul dupa gust si turnati-l peste pui. Presarati peste sos patrunjel tocat marunt.

Nota:
Delicioasele arome ale cepei, costiteti si ciupercilor se imbina perfect cu puiul in aceasta mancare deosebit de populara. Ea se prepara la foc mic lasandu-va timp liber si pentru alte delicatese.

 

Un comentariu

  1. Bogdan Cirstea says:

    Pe asta trebuie sa o incerc neaparat.
    Am o slabiciune pentru ciuperci! 🙂

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea