Prăjitură cu zmeură

Ingrediente:
– 6 oua
– 200 g. zahar
– 200 g. faina
– 100 ml. ulei
– 50 ml. apa
– 2 plicuri zahar vanilat
– 300 gr zmeura
– sare
– 1 plic praf de copt stins in otet
Mod de preparare:
Se separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat cu mixerul si se adauga zaharul si praful de copt. Galbenusurile se amesteca cu apa, uleiul, sarea, zaharul vanilat si se toarna peste albusuri impreuna cu faina. Se pune intr-o tava unsa cu ulei (sau folositi hartie de copt), peste care se pune zmeura. Se da la foc potrivit, aproximativ 30 minute. Cand este gata si s-a racit putin presarati zahar pudra peste. Se poate servi pur si simplu ca desert cu frisca sau alaturi de o cafea ori un ceai bun..

Nota:
Istoria zmeurei incepe in preistorie, originea ei fiind plasata in Asia, desi e nesigura. Semintele de zmeura au fost, probabil, transportate de oameni si de animale, pe toata suprafata globului, in antichitate. Cultivarea zmeurei a aparut abia in ultimul mileniu, primele mentiuni despre ea aparant in 1548 intr-un carte englezeasca despre beneficiile medicale ale plantelor. Prin continutul de antocianine – puternici antioxidanti, intarzie efectele imbatranirii (inclusiv cele asupra functiilor mintale), previn cancerul si reduc riscul aparitiei afectiunilor cardiace.

 

Un comentariu


  1. Azi o incerc si eu….arata bine momentan…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea