Ceafă cu ciuperci şi dovlecel la grătar

Ingrediente:

– 4 bucăţi ceafă de porc

– 1 dovlecel proaspat

– 1 kg ciuperci proaspete

– ulei de măsline

– cimbru

– sare, piper

– boia iute

– usturoi

Mod de preparare:

Preparaţi o marinată cu puţin ulei de măsline, boia iute, cimbru, usturoi pisat, sare şi piper, treceţi fiecare bucată de ceafă prin ea, puneţi-o la rece şi lasaţi-o acolo aproximativ 4 ore. Spălaţi ciupercile, presaraţi-le cu puţină sare şi piper, stropiţi-le cu puţin ulei de măsline şi lăsati-le să stea aşa măcar jumătate de oră. Duvlecelul îl tăiaţi felii subţiri şi presăraţi-le cu puţină sare. Cînd s-au încins cărbunii, puneţi mai întâi carnea la prăjit, apoi ciupercile şi pe urmă feliile de dovlecel. La sfârşit vă veţi alege cu felii gustoase de ceafă la grătar dar şi cu o garnitură delicioasă de ciuperci şi dovlecel.

Notă:

Indiferent de dieta, dovlecelul poate fi mâncat fără limite, dat fiind faptul că are un aport caloric nesemnificativ: 15 kcal la 100 de grame, în condiţiile în care conţine 95% apa şi o cantitate record de oligoelemente şi vitamine. În top, potasiul cu 700 mg şi fosforul cu 230 mg, în doar 100 de grame de dovlecel, plus cantităţi de peste 150 mg de magneziu şi calciu.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea