Fără stres şi fără kilograme.

Ce să mănânci la servici.

Alimentele bogate în vitamina B ajută la creşterea producţiei de serotonină din creier, fapt ce contribuie la instalarea stării de relaxare, susţin nutriţioniştii. Statisticile arată că unul din cinci oameni este stresat, caz în care organismul celui afectat funcţionează pe poziţia „supravieţuire”: astfel, sub efectul celor doi hormoni de stres – cortizolul şi leptina, metabolismul încetineşte, iar corpul începe să stocheze „rezerve de combustibil”, sub formă de grăsime.
Medicii nutriţionişti atrag atenţia asupra faptului că stresul are un rol important în luarea în greutate şi, cum mulţi dintre noi petrecem cel puţin opt ore la locul de muncă, riscul de a ne îngrăşa este ridicat. Specialiştii spun că în astfel de situaţii apare pofta exagerată de alimente care au un conţinut mare de carbohidraţi, precum pastele făinoase sau dulciurile. În plus, sunt anumite alimente care mâncate în de momentele de nervozitate ne accentuează starea de nelinişte. „Atunci când suntem agitaţi, trebuie să evităm orice tip de aliment care este excitant al sistemului nervos. Astfel, ciocolata, cafeaua, cacaua, băuturile care conţin cofeină, precum energizantele sau cola, accentuează starea de stres”.

În plus, specialiştii susţin că şi ceaiul negru sau verde trebuie evitat, deoarece conţine o substanţă denumită teină, cu efecte asemănătoare cofeinei, şi anume acelea de excitant al sistemului nervos. Papaya şi fisticul îmbunătăţesc starea de spirit Pentru a îmbunătăţi starea de spirit, nutriţioniştii recomandă migdalele, iaurtul, fisticul, papaya şi creveţii. Potrivit medicilor, vitamina B, care se găseşte în aceste alimente, ajută la creşterea producţiei de serotonină din creier, iar astfel apare starea de relaxare. În plus, datorită conţinutului de acid folic, aceste alimente ajută la îmbunătăţirea stării de spirit, iar sarcinile primite nu vor mai părea aşa de dificile.
„Deşi gustările ideale sunt covrigeii, biscuiţii, snaksurile sau preparatele de la restaurantele de tip fast-food, acestea îngraşă şi creează o stare de nelinişte. După o masă consistentă în kilocalorii, organismul are nevoie de odihnă, dar în timpul programului de muncă acest lucru nu este posibil”, spun nutriţioniştii.

Este recomandată evitarea punguliţelor cu biscuţi sau alte produse de acest tip pe birou, care sunt nesănătoase şi sunt încărcate caloric şi au cantitate zero nutriţională. Dacă acestea sunt pe masă, vom fi tentaţi ca din când în când să mai luăm câte un pumn, iar acest lucru va avea efect asupra siluetei. Este recomandat pachetul făcut acasă, de exemplu sandviciuri făcute din pâine integrală cu brânză, roşii, sau un borcănel de iaurt, care ar putea reprezenta o mică gustare. În plus, nutriţioniştii recomandă fructele şi legumele, deoarece acestea sunt bogate în vitamine şi antioxidanţi.

M.T.

Timpul Suplimentul Femeia

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea