Pui marinat cu curry la cuptor

Ingrediente:
– 1 pui
– 2 lingurite praf de curry
– 1 lingurita cimbru uscat
– piper, sare
– 50 ml ulei de masline, 50 ml sos de soia
– 1 varf de lingurita chilli iute

Mod de preparare:
Se amesteca: praf de curry, cimbru, cilli, ulei sa masline, sos de soia, sare si piper dupa gust. Transati puiul in bucati si fiecare bucata de pui o treceti pe ambele parti prin amestecul de condimente si puneti intr-un vas pana terminati toate bucatile si turnati restul de condimente ramas. Acoperiti si puneti la rece cel putin 6 ore. incinge-ti cuptorul, asezati bucatile de pui intr-o tava, turnati peste lichidul ramas, acoperiti cu folie si introduce-ti tava la cuptor. Dupa aproximativ 40 de minute scoate-ti folia, intoarceti pe cealalta parte bucatile de carne si mai lasati la cuptor aproximativ 20 de minute.
Carnea gatita astfel va avea un gust dulce-iute si poate fi servita alaturi de o salata, chiar si cu orez si ardei copt…pofta buna!

Nota:
Un extract gasit in curry poate distruge celulele canceroase, potrivit unui studiu facut de oamenii de stiinta de la Cork Cancer Research Centre. Despre substanta numita „curcumin” se stie ca are puteri de vindecare, iar in prezent se lucreaza la un tratament pentru artrita si pentru dementa, potrivit BBC. Expertii sunt de parere ca aceasta descoperire ar putea ajuta medicii sa gaseasca noi tratamente pentru cancer.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea