Clătite cu zmeură

Ingrediente:

– 750 ml lapte sau apa minerala
– 2 cani de faina alba
– 2 oua
-1 lingurita unt
– zahar pudra
– esenta de rom
– zmeura proaspata

Mod de preparare:
Intr-un bol se amesteca faina cu laptele sau apa minerala pana se obtine o pasta omogena, se adauga ouale batute si esenta de rom. Zmeura se pune intr-un bol si peste ea se pun 2, 3 linguri de zahar (in functie de cantitate).
Se incinge o tigaie cu 1 ligurita de unt, se adauga un polonic din compozitia de mai sus, iar cand este aproape de coacere se adauga un strop de rom (flacara trebuie sa fie cat mai mica ca sa nu se arda clatita)
Intr-o cratita se caramelizeaza zaharul vanilat. Se toarna peste zmeura stoarsa dupa ce a stat cu zahar, se amesteca pana cand se omogenizeasa toata compozitia. Cand sunt gata clatitele se umplu cu pasta de zmeura, siropul ramas de la zmeura se toarna peste clatite si se decoreaza cu zahar vanilat si cu zmeura proaspata (eventual si cu o frunza de menta deasupra).

Nota:
Exista trei varietati de zmeura: rosie, galbena si neagra.Reprezentand un adevarat izvor de vitamine, minerale si substante nutritive, zmeura ajuta la tratarea mai multor afectiuni:

  • previne hipertensiunea arteriala;
  • scade febra;
  • imbunatateste digestia;
  • incetineste evolutia celulelor canceroase;
  • trateaza afectiuni genitale feminine;
  • are proprietati expectorante;
  • reduce considerabil foamea fiind folosita in tratarea obezitatii;
  • amelioreaza diferite afectiuni oculare;
  • trateaza cistita;
  • are un rol important in tratarea diabetului.
 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea