Piept de pui cu sos si boabe de fasole

Ingrediente:
– 1 piept de pui mare
– 50 ml ulei de masline
– 200 gr boabe mari de fasole
– 2 rosii mari
– 1 ardei gras
– 2 buc ceapa verde
– sare, piper
Mod de preparare:
In prima faza spalati pieptul de pui dezosat si apoi taiati carnea fasii, presarati carnea cu sare si piper si o puneti la prajit in ulei de masline. Dupa ce ati lasat carnea cateva minute sa se rumeneasca pe ambele parti o scoateti din tigaie. Taiati ceapa verde rondele subtiri si ardeiul cubulete, iar rosia o veti da pe razatoarea mare pentru a ramane cu un sos de rosii proaspat fara pielita. In uleiul in care s-a prajit carnea puneti ceapa sa se caleasca, apoi adaugati cubuletele de ardei si in cele din urma rosiile. Amestecati cateva minute pentru a nu se prinde si adaugati boabele de fasole (din conserva) impreuna cu o ceasca de apa. Presarati sare si piper dupa gust si lasati sa fiarba cateva minute pana cand scade apa si ramaneti cu un sos in care adaugati bucatile de carne prajita. Amestecati usor (pentru a nu sfarama boabele de fasole) 4, 5 minute apoi acoperiti cu un capac si stingeti focul…gata…ramane doar sa aranjati totul in farfurie impreuna cu garnitura…Pofta buna!

Nota:
Boabele de fasole sunt delicioase si atunci cand sunt gatite impreuna cu alte legume si nu reprezinta cantitatea principala a ingredientelor dintr-o reteta. Fasolea are avantajul de a fi absorbita lent in fluxul sanguin, oferind energie pe o durata mare de timp. Fibrele continute de fasole sunt extrem de importante pentru sanatatea tubului digestiv, pentru reducerea nivelului de colesterol si poate ajuta la reducerea riscului pentru anumite tipuri de cancer.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea